Díjtalan meditációs koncertek

Díjtalan meditációs koncertek Magyarországon Sri Chinmoy meditatív zenéjével. A meditációs zene segít a belső béke megteremtésében.

editációs koncertek

dijtalan meditacios koncertek

Magyarországon

 

Sri Chinmoy tanítványai rendszeresen szerveznek meditációs koncerteket, ahol különböző együttesek adják elő Sri Chinmoy meditatív kompozícióit. A dalok és dallamok mindegyike mély meditációban született, a meditáció csendjében, és a hallgatót is ebbe az elmélyült csendbe és békébe vezetik. Ha spirituális zenét hallgatunk az a meditáció egy formája, melyen keresztül közelebb kerülhetünk valódi énünkhöz, a bennünk rejlő fény, harmónia és öröm forrásához. Sri Chinmoy zenéje segít megnyitni a belső világ kapuját.

Díjtalan meditációs koncertek 
SRI CHINMOY ALAPÍTVÁNY szervezésében.


Következő díjtalan meditációs koncertek:

Budapesten minden második vasárnap 19:30-tól koncert + meditáció Gunagrihával. Pontos dátumok ITT
Helyszín: Bp. V. ker., Alkotmány u. 4. (Madal Cafe kávézóban)
Minden érdeklődőt szeretettel várunk! 

lélek-napja-2018-június-web-610

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

Rövid részlet Sri Chinmoy koncertjéből:

 

 

 

 

Zene és meditáció

“A zene Isten belső vagy egyetemes nyelve. Nem tudok franciául, németül vagy olaszul. De ha zenét játszanak, a zene szíve azonnal belép a szívembe, vagy a szívem lép a zenébe. Ekkor nincs szükségünk külső kapcsolattartásra, a szív bensőséges kapcsolata elég. Szívem azonosul a zene szívével és lelki közösségünkben elválaszthatatlanul eggyé válunk.”

“A spirituális világban a meditációhoz a zene áll a legközelebb, a zene lélegzete. A meditáció csend, erőt adó és betöltő. A csend a kifejezhetetlennek az ékesszóló kifejezése. Aldous Huxley azt mondja: “A csend után a kifejezhetetlennek a kifejezéséhez a zene áll a legközelebb.”

“A mély ima vagy meditáció mellett a zene jelentősége óriási. A meditáció olyan, mint egy közvetlen út vagy lerövidített út a célhoz. A zene olyan út, amely tökéletesen tiszta, lehet, hogy kicsit hosszabb, de teljesen akadálymentes. Ha képesek vagyunk lélekteljes zenét játszani, vagy lélekteljes zenét hallgatunk, meditációnk ereje megnő. A lélekteli zene hozzáadódik a törekvésünkhöz.”

“Minden alkalommal, amikor lélekteli zenét játszanak, ösztönzést és gyönyört kapunk. A zene egy szempillantás alatt képes a tudatunkat felemelni. De ha még imádkozunk és meditálunk is, akkor kétségtelenül jóval megvilágosodottabbak és beteljesedettebbek vagyunk.” – Sri Chinmoy

 

 

- Meditációs CD-k

- Letölthető meditációs zenék (Sri Chinmoy)

- Letölthető meditációs zenék (tanítvány együttesek)

- Mantrák meditációhoz

- Díjtalan meditációs koncertek

 

sorsnavishop banner