Képek meditációhoz

Az itt található képek Sri Chinmoyról készültek mély meditációban, és mind hordoz egy meditatív tudatot. Ezek a képek segítenek a meditációban.

Meditáció a spirituális tanítóra

 

Minden embernek saját meditációja kell, hogy legyen. Ezt a meditációt szíve legbelsőbb zugából kell megkapnia, vagy egy spirituális tanítótól.

 

“Ha belsőleg közel érzed magad hozzám, de nem kaptál egyéni meditációs módszert, ne aggódj. A legjobb fajta meditációt úgy kaphatod meg, ha a Transzcendentális képemre* nézel. Ezt a képet akkor készítették, amikor a legmagasabb tudatállapotomban voltam. Ott teljesen egy vagyok Belső Vezetőmmel, a Supreme-mal. Koncentrálj egyszerűen a képre, és lépj belém a homlokomon keresztül, ahol a belső látással rendelkező szemem található. Neked szintén megvan ez a harmadik szem, de nálad még fedve van. Ha nehéznek találod, hogy belépj a harmadik szememen, próbálj lassan és folyamatosan lélegezni, és képzeld el, hogy ugyanolyan ritmusban lélegzem veled. Ülhetsz a képtől kicsit távolabb, vagy egészen közel, de próbáld meg azt érezni, hogy egy időben lélegzünk be és ki. Ez segíteni fog, hogy a meditáció áramlatába bekerülj, azonkívül nagymértékű tisztasággal is megajándékoz.

 

A nem törekvő elme úgy gondolja,
Hogy a meditáció időpocsékolás.
A törekvő szív érzi és tudja,
Hogy a meditáció
Saját Mennyből alászálló életének
Titkos és szent virágzása.

 

Amikor a képemre meditálsz, semmire sem kell gondolnod. Egyszerűen csak próbáld külső és belső lényedet a legnagyobb törekvéssel a tudatomba dobni. Ha jön egy gondolat, mindegy, hogy jó vagy rossz, dobd egyszerűen a képbe. Minden alkalommal, amikor valamilyen gondolat merül fel benned, érezd, hogy ez támadás, és hagyd, hogy ez a támadás engem érjen. Ne dédelgess semmiféle gondolatot sem. Így belső edényedet teljesen üresen tarthatod. Ha kiüresíted magad, és minden gondolatodat és istentelen tulajdonságodat nekem adod, akkor én békével, fénnyel és üdvösséggel tudlak megtölteni.

 

A meditáció, mint egy angyal, eljött,
Hogy megvilágosítsa elméjét,
Hogy felszabadítsa szívét,
Hogy halhatatlanná tegye életét.

 

Tudnod kell, hogy kész vagyok elfogadni mindent, amid van, és mindent, ami vagy. Nem helyes, ha csak a jó dolgokat akarod nekem adni. Mindent oda kellene adnod; a rosszat éppúgy, mint a jót. Ha félelmed, kétséged, vagy bármilyen negatív gondolatod van, tekints a képre, és dobd belém minden sötétségedet és tisztátalanságodat. Ne törődj velem! Ezeket a negatív erőket én az Egyetemes Tudatba dobom. Ha azonban ragaszkodsz ezekhez a dolgokhoz, akkor csak szenvedsz. Ma egy rossz gondolatod van, holnap már száz, és ennek sohasem lesz vége. Ha ezek a gondolatok belépnek értelmedbe, tudnod kell, hogy valójában gyengítenek. Ez olyan, mintha nehéz súlyt tettek volna a válladra, tehát természetesen elfáradsz és kimerülsz.

 

Meditáció közben szívünk elnyeri az Igazságról szóló valódi felismerést.

 

Hogyan dobhatod a negatív gondolatokat belém? Tegyük fel, hogy féltékeny vagy valakire. Ha valakire féltékeny vagy, belsőleg kommunikálsz ezzel a személlyel, és féltékeny gondolataidat neki adod. Értelmedben gondolatokat és képeket formálsz, és tudatosan őrá irányítod azokat. Éppígy ezeket a gondolatokat őhelyette énbelém is dobhatod. Tudnod kell, hogy abban a pillanatban, amikor belsőleg beszélsz hozzám, a gondolataidat nekem adod.

 

Meditációnk közelebb hozza a célunkat.

 

Ha a képemre meditálsz, és belépsz a tudatomba, ne érezd azt, hogy egy idegen elembe vagy egy idegen személybe hatolsz, hanem hogy saját legfelsőbb részedbe, a valódi Énedbe lépsz be.” – Sri Chinmoy

 

Meditációm születés és halál nélküli örömöm.

A meditációval megvalósíthatod Istent,
a Végtelent lelkedben, szívedben, elmédben és testedben.

A meditáció belső életünk nyelve és Isten nyelve.
Meditáción keresztül tudunk bensőségesen érintkezni Istennel.
Meditáción keresztül szemtől szemben láthatjuk Istent.

 

(*Az itt szereplő képeket hasonlóképpen lehet használni a meditációhoz, mint a Mester Transzcendentális képét.)

 

 

További képek meditációhoz

 

 

 

 

A lélek mosolya
Béke
Üdvösség
Fény
meditacio - koncentracio
Koncentráció
meditacio
Meditáció