Az öröm szárnyai

A meditáció elmélyíti belső örömünket. A meditáció összekapcsol a szívünk mélyén rejlő belső öröm forrásával. A meditáció az öröm forrása.

meditacio-az-orom-szarnyaiMeditációval az öröm szárnyain

 

A könyvben Sri Chinmoy rámutat arra, hogy eredendően isteni lények vagyunk, és arra ösztönöz, hogy a meditáció révén fedezzük fel a szívünk mélyén rejlő béke, fény és szeretet forrását. A szív minőségeit előtérbe hozva érhetünk el életünkben valódi elégedettséget és belülről fakadó, tiszta örömöt. A könyvből megismerhetjük és megérthetjük belső életünk törvényszerűségeit, új fényben láthatjuk önmagunkat, valamint a világhoz fűződő kapcsolatunkat. Megtanulhatjuk, hogyan segít a meditáció, hogyan alakítsuk át a félelmet bátorsággá, a kétséget hitté, az aggodalmat magabiztossággá, az irigységet egységérzéssé. Megtudhatjuk mit tehet értünk a vidámság, a lelkesedés, a türelem és a remény, hogy miért érdemes szeretni és belső életünkre jobban odafigyelni, miért érdemes belevágnunk a meditációba.

“Mindannyian keresők vagyunk, és a célunk ugyanaz: belső békét, fényt és örömöt elérni, elválaszthatatlanul eggyé válni Forrásunkkal, valódi elégedettséggel teli életet élni.”

Ebben a művében Sri Chinmoy – a meditáció elkezdésére inspirálva és a spirituális élet számos területét érintve – megmutatja, hogyan valósítható meg ez a cél. A könyvet a benne szereplő anekdoták, történetek és versek teszik még érdekesebbé és teljesebbé.

Ajándék zenei CD-vel: Sri Chinmoy – A törekvő szív zenéje (fuvolazene meditációhoz)

Oldalszám: 212

Ára: 2100 Ft

Kapható: sorsnavishop.hu

 

Részlet a könyvből:

“Örömben élni annyit tesz, mint belső életet élni. Ez az élet vezet az önmegvalósításhoz. Az önmegvalósítás istenmegvalósítás, mivel Isten nem más, mint a mindannyiunkban mélyen ott rejlő, felfedezésre és feltárásra váró Isteniség. Istent úgy is említhetjük, mint a Belső Vezetőt vagy a Legfelsőbb Urat, a Supreme-ot. De bármelyik fogalmat használjuk is, a bennünk rejlő legmagasabbat értjük rajta, ami spirituális keresésünk végső célja.

A külső életnek csak akkor lehet valódi értelme, ha tápláljuk a belső életet. Sosem mulasztjuk el testünket naponta háromszor táplálni. Ugyanakkor mélyen bennünk egy isteni gyermek lakozik, akit a lelkünknek nevezünk, és nincs rá időnk, hogy ezt a gyermeket tápláljuk. A lélek Isten tudatos képviselője bennünk. Amíg a lélekgyermeket be nem teljesítjük, külső életünk sem lehet beteljesedett.”

 

Tartalomjegyzék

Örömben élni
Meditáció: kulcs a belső élethez
Kétség-méreg és hit-nektár
Félelem-ellenség és bátorság-hős
Az alázatosság kincse
Hogyan jussunk el az aggodalomtól a magabiztosságig
A szeretet hatalma
Az irigység-láztól az egység-szívig
Két gyors futó – a vidámság és a lelkesedés
A részvét alászállta
A türelemfa gondozása
Az új remény fuvallata
Béke: visszatérés a Forráshoz
Életre szóló barátaink – az egyszerűség és az őszinteség
A tisztaság hófehér virága
A fény tánca
Az öröm szárnyai

 

sorsnavishop banner

Sri Chinmoy további könyvei: sorsnavishop.hu

 

A meditáció további kézikönyvei

Meditáció
Meditációs technikák
Mire meditálj?

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja