A meditáció kézikönyve

A könyv gyakorlatias módon vezeti be az olvasót a meditáció világába. Hiteles, átfogó és biztos útmutatást ad a meditáció útján elindulóknak.

A meditáció gyakorlati kézikönyve

 

meditacio-kezikonyve

A könyvben Sri Chinmoy egy megvilágosult spirituális mester óceán-mélységű tudásával vezeti be az olvasót a meditáció világába. Szól a kezdeti lépésekről, a belső tapasztalatok megértéséről, a meditáció gyakorlati alkalmazásáról és a tudat legfelsőbb magasságairól. A fejezetek sok praktikus gyakorlat és tanács mellett összesen 150 kérdést és választ tartalmaznak, melyek a meditáció során gyakran felmerülő problémákkal és tapasztalatokkal foglalkoznak. Legyen akár kezdő, akár haladó a meditációban, ez az átfogó és világosan összeállított könyv segíteni fogja, hogy belső utazásán mélyebbre merüljön, magasabbra szárnyaljon és elérje belső létének végső tudását és üdvösségét.

Ajándék zenei CD-vel:
Sri Chinmoy – A törekvő szív zenéje
(fuvolazene meditációhoz)

Oldalszám: 336 oldal

Ára: 2300 Ft

Kapható a sorsnavishop.hu webáruházban

A könyv kedvezményesen a rendezvényeinken is megvásárolható

A “Meditáció” könyv folytatásaként a “Meditációs technikák” és a “Mire meditálj?” két olyan könyv, melyekben csak meditációs gyakorlatok szerepelnek. A könyvekből mindenki megtalálhatja a számára megfelelő módot a meditáció gyakorlásához.


Részlet a “Meditáció” könyvből:

“A meditáció olyan, mint a tenger aljára süllyedés. Minden csendes és nyugodt. Lehet, hogy a felszín tele van hullámokkal, de alatta a tengert ez nem befolyásolja. A tenger a legmélyebb mélységében tiszta csend.

Amikor meditálni kezdünk, először saját létünket, valódi egzisztenciánkat próbáljuk megtalálni vagyis a tenger fenekére jutni. Aztán, ha jönnek a külső világ hullámai, ezek nem befolyásolnak már minket. Félelem, kétség, gondok és minden földi háborgás elmosódik, mert bennünk szilárd béke van. Gondolatok nem tudnak megzavarni, mert értelmünk tiszta béke, tiszta csend, tiszta egység. A gondolatok úsznak és ugrándoznak, mint a halak a vízben, de nem hagynak hátra nyomot.

Amikor legmagasabb meditációnkban vagyunk, érezzük, hogy mi magunk vagyunk a tenger, és benne az állatok nem tudnak minket befolyásolni. Azt érezzük, hogy az égbolt vagyunk, a tovarepülő madarak pedig nem zavarnak minket. Értelmünk az égbolt, szívünk a végtelen óceán. Ez a meditáció.”

 

Tartalomjegyzék

Meditáció: Isten nyelve
Kezdjük az elején – de hogyan?
Az alapok elsajátítása
A csendes elme
Spirituális szíved: a béke otthona
Koncentráció, meditáció, kontempláció: az önbeteljesülés három lépcsőfoka
Két szárny a repüléshez: ima és meditáció
A mantra ereje
Zene és meditáció: hang és csend
Fogékonyság: megnyílás a fénynek
Helyesen meditálok?
Őrizd meg az örömöd
Mindennapi meditációnk: táplálék a léleknek
Soha ne add fel!
Meditáció: a gyakorlati problémamegoldó
Cselekvő meditáció: mások szolgálata
A guru: a magántanárunk
Meditáció Sri Chinmoy tanítványaként
Belső tapasztalataid megértése
Szamádhi: az isteni tudat csúcsa

sorsnavishop banner

 

Sri Chinmoy további könyvei: sorsnavishop.hu

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja