Meditációs technikák

A "Meditációs technikák" c. könyv kategóriákba rendezve tartalmaz több mint 100 meditációs gyakorlatot. A "Meditáció" c. alapkönyv folytatása.

Egy könyv tele meditációs gyakorlatokkal

meditacios-technikak

 

A meditáció a kulcs, mely megnyitja a belső világ kapuját. Minden ember magában hordozza a béke, az öröm és a szeretet végtelen forrását, de nem mindig tudja, hogyan kerüljön kapcsolatba ezzel a forrással. A könyv – a benne szereplő több mint 100 meditációs gyakorlat által – erre adja meg a választ. A meditáció gyakorlásával túllépünk a könyvekből megszerezhető tudás határain, és egy végtelen belső felfedezőútra indulunk, ahol utunk végén feltárul előttünk önnön lényünk saját tiszta, valódi formája.

A “Meditáció” című könyv folytatásaként a Meditációs technikák egy olyan átfogó könyv, melyben mindenki megtalálja a számára megfelelő módot a meditáció gyakorlására.

Oldalszám: 160 oldal

Ára: 1300 Ft

Kapható: sorsnavishop.hu

 

Részlet a könyvből – Meditáció a szívben

“Próbáld meg azt érezni, hogy minden erőd, minden elszántságod és akaraterőd egy bizonyos helyen található, itt a szívedben (spirituális szív: a mellkas közepén). Érezd, hogy ezen a ponton kívül egyáltalán nem létezel. Nincsen szemed, arcod, semmid sincs. A gyakorlatból csak akkor nyerhetsz intenzitást, ha érzed, hogy egész lényed egyetlen pontra összpontosult, és nem szétszórt.

A kezdőnek, függetlenül attól, hogy földi években mérve hány éves, azt kell éreznie, hogy gyermek. A gyermek értelme még nem fejlődött ki. Az értelem csak tizenkét, tizenhárom éves korban kezd intellektuálisan működni. De ezelőtt a gyermek csupa szív. Bármit lát, azt teljesen sajátjának érzi. Önkéntelenül azonosul vele. Így viselkedik a szív.

Először érezd, hogy gyermek vagy, és képzeld el, hogy egy virágoskertben állsz. Ez a virágoskert a szíved. Egy gyerek órák hosszat el tud játszani egy kertben. Egyik virágtól a másikig megy, de nem hagyja el a kertet, mert örömét leli minden egyes virág szépségében és illatában. A kert benned van, és addig időzhetsz benne, ameddig csak akarsz. Ily módon meditálhatsz a szívedre.”

- Sri Chinmoy

 

Tartalomjegyzék

Koncentráció
Légzőgyakorlatok
Mantrák
A szív megnyitása
Vizualizációk
Vezetett meditációk
Meditáció isteni minőségekre
Meditáció a spirituális tanítóra
Meditációs gyakorlatok művészeknek
Meditációs gyakorlatok futóknak
Meditáció, hogy fogyjunk

 

sorsnavishop banner

Sri Chinmoy további könyvei: sorsnavishop.hu

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja