Zene meditációhoz

A zene és a meditáció szorosan összekapcsolódnak és segítik egymást. A meditációs zene lecsendesíti a gondolatokat, és segíti a meditációban való elmélyedést.

A zene segíti a meditációt zene meditációhoz

 

Ezen az oldalon a meditációs zene témájában találsz sok hasznos dolgot. A meditációs CD-ket vagy zenéket hallgatva, a meditációs mantrákat ismételve elmélyítheted saját meditációdat.

 

radiosrichinmoy
- Díjtalanul letölthető meditációs zenék széles választéka 

- Meditációs CD-k

- Letölthető meditációs zenék (Sri Chinmoy)

- Letölthető meditációs zenék (tanítvány együttesek)

- Mantrák meditációhoz

- Egyéb hanganyagok meditációhoz

- Meditációs koncert részletek (Sri Chinmoy) – videó

- Meditációs koncert részletek (tanítvány együttesek) – videó

- Díjtalan meditációs koncertek

 

 

“A spirituális világban a meditációhoz a zene áll a legközelebb, a zene lélegzete. A meditáció csend, erőt adó és betöltő. A csend a kifejezhetelennek az ékesszóló kifejezése. Aldous Huxley azt mondja: “A csend után a kifejezhetetlennek a kifejezéséhez a zene áll a legközelebb.”

 

A csend a forrása mindennek. Az a forrása a zenének, és maga a zene. A csend a Legfelsőbbnek a legmélyebb, legnagyobb megelégedést adó zenéje.

 

A mély ima vagy meditáció mellett a zene jelentősége óriási. A meditáció olyan, mint egy közvetlen út vagy lerövidített út a célhoz. A zene olyan út, amely tökéletesen tiszta, lehet, hogy kicsit hosszabb, de teljesen akadálymentes. Ha képesek vagyunk lélekteljes zenét játszani, vagy lélekteljes zenét hallgatunk, meditációnk ereje megnő. A lélekteli zene hozzáadódik a törekvésünkhöz.”

Sri Chinmoy: “A zene forrása” c. könyvéből
sorsnavishop banner

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja

 

sri-chinmoy-boldogsag-ekkovei-2