Meditáció Sri Chinmoyjal

Egy mester szeme és csendes tekintete a legjobb meditációs tanító. Ha egy mester tudatába lépünk míg ő meditál, az a meditáció leghatékonyabb formája.

Meditáció Sri Chinmoyjal

 

A meditáció egyik legjobb formája a mesteri tudatállapotra történő meditáció. Ez működhet a mester személyes jelenlétében, de egy fénykép vagy videófelvétel által is. A meditáció lényege ilyenkor, hogy próbálunk azonosulni a mester meditációjával, belépni a tudatába. Egy megvilágosodást elért mester tudatába való belépés segíti saját tudatunk megvilágosulását.

“Amikor a tanítványaim előtt meditálok, akkor mindig azt kérem tőlük, hogy tartsák félig nyitva a szemüket, mert többek között a szemükön keresztül is kaphatnak tőlem valamit. Néha végtelen békét, Fényt és üdvösséget hozok le, és a szememen keresztül osztom szét. Ha a tanítványok saját szemükkel látják ezeket az isteni tulajdonságokat a szememben és az arcomon, azzal fizikai értelmüket is meggyőzik, és fogékonyabbak lesznek. Amit lehozok, azt nemcsak a szememben láthatjátok, hanem az egész arcomon is. Ez olyan, mint egy ragyogás, ami a testem körül sugárzik. Ha nyitva tartod a szemedet, akkor mindenképp látsz valamit.” – Sri Chinmoy

Bővebben a meditációról

 

 

Source: Sri Chinmoy TV

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Meditációs előadások

Meditációs koncert részletek (Sri Chinmoy)

Meditációs koncert részletek (tanítvány együttesek)

Sri Chinmoy beszél a meditáció filozófiájáról

Vegyes videók meditációhoz

 

Sri Chinmoy tanítása – Gunagriha írása
Sri Chinmoy Belső Iskola
Sri Chinmoy könyvei
Sri Chinmoy spirituális útja